Berichtenspel

Dit spel is voor na school en kun je in tweetallen spelen, of als raadsel spel met een aantal kinderen. Voor dit spel heb je een grote oppervlakte aan ruimte nodig. Spreek van tevoren af tot waar het verstopterrein loopt. Dus tot waar je mag komen. Dit voor de veiligheid en het onnodig teveel afleggen van meters (waardoor je tijd verliest).

Kies een spelleider. Maak tweetallen. De spelleider maakt een kort bericht van ongeveer tien woorden. Elk woord wordt op een apart blaadje geschreven. Verstop het briefje met steeds een aanwijzing waar het volgende woord gevonden kan worden. Elk tweetal begint op een andere plek, waar een woord gevonden kan worden. Volg alle aanwijzingen en vind zo alle woorden. Onthoud alle woorden die je vindt, dus laat de briefjes steeds liggen voor de andere spelers. Het tweetal dat als eerste de volledige boodschap vertelt aan de spelleider, heeft gewonnen.

Uitbreiding
#1 Je kunt het eventueel nog lastiger maken, door de woorden door elkaar te verstoppen. Waardoor de volgorde van de woorden niet duidelijk is. Dan moeten de tweetallen eerst puzzelen wat de juiste zin is, voordat ze de volledige zin door kunnen geven aan de spelleider.
#2 Je kunt ook ansichtkaarten nemen die verkeerd zijn bezorgd. Op de achterkant van het kaartje staat een aanwijzing hoe het ‘huis’ eruit ziet waar het kaartje thuis hoort. Kun jij het juiste huis vinden, waar het kaartje thuishoort? Breng het kaartje naar het juiste huis.

Heb jij nog een leuke variant op dit spel? Stuur ons een berichtje!