Spellenboekje

Dit spelletje speelde ik vroeger. Nu heb ik hier een variant op bedacht.

#1 Hoe ik het vroeger speelde: Het is een ruilspel met stickers.
Neem een catalogus van iets (bijvoorbeeld van de Ikea) Vouw elke rechter bladzijde dubbel richting het midden van de catalogus.
Als je dit gedaan hebt, leg je tussen verschillende dubbelgevouwen bladzijden een sticker (met natuurlijk het stukje waar hij op geplakt zit).
Je gaat met je gevulde catalogus naar iemand toe en vraagt om een nummer tussen de 1 en … (aantal bladzijden waar de catalogus uit bestaat) te noemen.
Het getal dat diegene heeft genoemd, is de bladzijde die je open maakt. Zit er een sticker in? Dan mag diegene die sticker houden. Zit er niets in? Pech, volgende keer beter!

Je kunt dit uitbreiden door eerst iemand iets aan jou te laten ‘betalen’ voordat diegene mag raden. Jij kiest hoeveel keer diegene mag raden voor hetgeen hij aan jou geeft. Dit mag niet met echt geld. Dus denk aan een gummetje, een knikker een veertje een mooie steen…

#2 Je kunt de stickers uit de uitleg van #1, vervangen met opdrachten. Als iemand een opdracht te pakken krijgt, moet diegene deze uitvoeren. Dit mag natuurlijk geen gevaarlijke opdracht zijn of een opdracht waarin je iets kapot moet maken. Denk goed na over je opdracht. En maak hem zo dat als jij deze opdracht krijgt, jij hem ook leuk vindt om uit te voeren.