Willem’s kookhoek!

Ik (Krista) houd erg van koken. Ik heb samen met een vriendin een hobby catering bedrijf gehad, waarin wij hapjes maakten voor een bierbrouwerij in Hillegom. Hiernaast maakten wij hapjes en taarten voor feesten van familieleden en vrienden. Op dit moment ben ik bezig met een voedingsopleiding van de LOI, omdat voeding mij interesseert. Vind jij koken ook zo leuk, weet je alleen niet goed waar je moet beginnen of heb je nog niet zoveel ervaring? Cool! Dan kun je daar vanaf nu mee starten! Want Willem komt ons helpen met het maken van geweldige kinderrecepten, speciaal voor jullie.

Willem is een geweldige chefkok en hij maakt de leukste kinderrecepten zelf. Hij heeft bijna 20 jaar geleden de Voorhoutse Pot opgezet, waarbij hij kinderen van groep 7/8 leert koken. Je kunt je voor deze cursus opgeven. Meer informatie hierover, vind je op de site van In den Voorhoutsche Pot.

Wil je liever thuis zijn recepten koken? Check dan deze hoek voor zijn recepten and start cooking!!

De recepten
Deze zijn speciaal voor jou geschreven, dus goed te doen als je kunt lezen. Houd er wel rekening mee dat je een gasfornuis nodig hebt of een oven. Vraag dus toestemming van je ouders om te mogen koken.

Wat is belangrijk om te weten, voordat je begint met koken?

  1. Zet alle ingrediënten en benodigdheden bij elkaar.
  2. Was hierna goed je handen.

Nu kun je aan de slag, veel plezier!

Hier alvast wat ‘oude’ recepten van Willem. Er volgen er meer, speciaal voor en met mij gemaakt. (volgende week volgt een heerlijk pizzarecept, mijn lievelings!!)

 

Groetjes!!
Krista